A la carte

Förrätter

Chips med créme fraiche, löjrom, gräslök och rödlök 135 kr
Lilla Räkbåten med färska och rökta räkor. Serveras med rostad ciabatta och Pescas egen aioli. 185 kr
Kantarellpaj med créme fraiche, ruccola, picklad pumpa och rostade pumpafrön 169 kr
Klassisk S.O.S med 2 sorters sill, grännaknäcke och prästost 189 kr
Hummersoppa med créme fraiche och löjrom 189 kr
Gratinerade havskräftor med chili, vitlök och örter. Serveras med surdegsbröd 225 kr
Klassisk Skagentoast. Smörstekt bröd med räkor, löjrom, dill och citron 189 kr

Huvudrätter

FISK

Fish & Chips á la Pescadores /195 kr

Lagas från grunden på färsk koljafilé och med vår egen frityrmix spetsad med vårt goda fatöl Pilsner Urquell. Serveras med vår egen aioli (alternativt remoulad) och klyftad friterad potatis (kan även fås glutenfri, prata med personalen)

Halstrad Vätterröding/öring  /319 kr

med hollandaisesås, potatiskrutonger och crudité på citronpicklad pumpa och fänkål

 

 Smörstekt hälleflundrafilé / 329 kr

med portabello, tryffelmajonäs, potatispuré med jordärtskocka och pankocrisp

SOPPA

Jonatans Fiskelycka   /225 kr

Familjen Haglunds fisk-och skaldjurssoppa med färsk koljafilé, handskalade räkor och blåmusslor. Serveras med surdegsbröd och saffrans-aioli

PASTA

PESCAS PASTA  /225 kr

Pasta Linguine med mozzarella, blåmusslor, chili och örter (går att få vegetarisk)

SKALDJUR

Moules Frites   /225 kr
färska blåmusslor serveras i gräddig fond med vitlök och chili. Med klyftpotatis och aioli
Räktallrik   /325 kr
Med rikligt av färska och rökta räkor. Serveras med surdegsbröd och aioli. (+ 20 kr vid val bara färska räkor)
Tapas á la Pescadores   /345 kr
En tallrik med färska och rökta räkor, havskräftor, färska blåmusslor och friterad bläckfisk. Serveras med surdegsbröd och aioli.
Skaldjurstallrik De Luxe    /1299kr (för 2 personer)

Säsongens urval av färska skaldjur. Serveras med surdegsbröd och passande dippsåser

Gratinerad hummer (2 halvor)  /595 kr (för 1-2 pers)

Serveras med friterad klyftpotatis och goda dippsåser

 

SALLAD

Pescas ”cesarsallad”    /195 kr
med handskalade räkor, rökt lax, krutonger, parmesan och semitorkade tomater
VEGETARISKT     /189 kr
Bakad jordärtskocka, matvete, citron, enokisvamp, brynt pankocrisp och misomajonäs

EFTERRÄTTER

 Mörkchoklad – panacotta med salt karamell, rostade mandlar och vaniljglass/ 99 kr
Vaniljglass med saffran/apelsincurd, fransk maräng och rostad mandel med vit choklad /119 kr
Creme Brulee med färska bär   /99 kr
 Chokladtryffel (fråga personalen om aktuell smak)   /35 kr
Osttallrik med tre olika ostar, Grännaknäcke och fikonmarmelad    /139 kr

EXTRA TILLBEHÖR/SIDORÄTTER

Rostat surdegsbröd med aoili 75 kr
Friterad klyftpotatis 45 kr
 Aioli 25 kr, Saffransaioli 25 kr, Tryffelmajonäs 25 kr, Misomajonäs 25 kr