Världens första pilsner, Pilsner Urquell- Jubileumsfest hela mars

Själva ordet ”Pilsner Urquell” betyder ungefär just ”från den ursprungliga källan”, vilket är synnerligen passande, då Pilsner Urquell är världens första moderna lager/pilsner med anor från 1842 i tjeckiska Plzen. Detta var året då byborna i Plzen tröttnade på ölets ojämna kavlitet, och rullade ut 37 fat på torget i Plzen och slog sönder dessa i ren protest. Tjeckerna hade redan då och har fortfarande, som världens mest öldrickande folk, höga krav på kvalitet. Hursomhelst, denna protest gjorde att världens första moderna bryggeri byggdes i Plzen, och man tog bl.a. dit Europas främste bryggmästare. Och man lyckades att brygga ett original, som står sig än idag, trots stenhård konkurrens från omvärldens alla pilsner bryggerier. All annan lager/pilsner har försökt att upprepa konceptet/receptet, men få om ens någon har lyckats.

Skälen är flera. Jordmånen för humleproduktion är optimal i den tjeckiska myllan. Det lokala källvattnet är en annan viktig ingrediens. Och till sist, så har man verkligen inte snålat med pengar, man har genom åren lagt ner miljoner euros på att bevara den ursprungliga jästkulturen.

Resultatet är ett öl i verklig världsklass!!

Som första krog utanför storstadsområdena serverar vi sedan några år den färska ofiltrerade varianten av Pilsner Urquell, som varje vecka kommer till oss med kyltransport från bryggeriet i Plzen. Vi hanterar den varsamt och serverar det skummande ölet i iskalla sejdlar. Vi är också noga med rengöring av vår ölfats anläggning samt hållbarhetstider. Om du ännu inte har smakat, så kanske du kan passa på under mars månad, då vi firar 3 års jubileum av att permanent kunna servera denna öl på Pescadores. Vi firar detta med att under mars månad kvällstid erbjuda våra kunder 0,5 liter Pilsner Urquell + Vår Fish N´Chips för 215 kr. Bara en pilsner för endast 65 kr.