Unik skaldjurskväll på Pescadores – ”top of the line” den 9 november

Den 9 november erbjuder vi en unik skaldjursafton på Pescadores. Det är en idé som vi har haft länge, och nu känns det som det är hög tid att göra slag i saken, en riktig ”top of the line” kväll. Vi kommer att komponera en unik skaldjurstallrik med svensk hummer, stor fin burfångad havskräfta, jumbokräfta från Vättern samt King Crab dekorerat med lite färska räkor och tilbehör. Vi finns i Jönköping, men vår erfarenhet och tradition ger oss denna möjlighet som sannolikt saknar konkurrens i landet. Pris per person inkl 1 glas champagne är 1495 kr. Detta unika tillfälle erbjuds endast mot förbeställning och vi vill ha bokning senast den 3 november för att i god tid kunna säkerhetsställa den exklusiva råvaran. Vi måste ändå reservera oss mot att tillgången kan vara begränsad, men då hittar vi fullgoda alternativa lösningar. Vi hoppas att alla skaldjursälskare nu vill ta chansen!

Förtydligande: Det är viktigt att påpeka, att denna skaldjursplatå inte skall jämföras med vår ordinarie skaldjurstallrik, som såklart också tillfredsställer skaldjursälskare. Den kombination vi nu erbjuder, törs jag nästan lova, har inte tidigare förekommit någonstans. Exempelvis kan nämnas att såväl insjökräfta som havskräfta på tallriken är av storleken ca 150 gram per st, dvs det går 6-7 st per kg. Det man normalt ser i handeln och på restauranger är en sortering på 16-22 st per kg. För att göra detta fulländat kompletterar vi tallriken med en halv svensk hummer på ca 500 gram (vanligtvis ett kg pris på ca 1000 kr) samt King Crab (kanske det mest delikata skaldjuret av alla, en smak som är ett mellanting på insjökräfta och hummer). Tallriken dekoreras med färska räkor, bröd och olika skaldjurssåser. Som alla då förstår så blir priset betydligt högre än för en ordinarie skaldjurstallrik, men vi vill ändå erbjuda denna möjlighet som en upplevelse utöver det vanliga för dom verkliga skaldjursälskarna i Jönköping.