Boka Julmeny på Pescadores 24 nov – 22 dec

Dags att boka vår uppskattade 4-rätters Julmeny! Serveras mot förbokning den 24 november -22 december.

Vi upprepar förra årets uppskattade meny. Passa på att vara ute i god tid med att boka, och få en trevlig upplevelse tillsammans med vänner och/eller arbetskamrater. Välkomna till Pescadores fräscha alternativ till julbord med bra och familjär service i en unik och kulturhistorisk miljö.

 JULMENY – 4 rätter – 599 kr

 Förrätt

Pescas egeninlagda sill (lök-och senapssill), kallrökt lax (Sjöarp), ägghalva med räkor, majonäs och dill, Janssons frestelse, Grännaknäcke med västerbottenost, inlagd strömming

Mellanrätt

Varm hummersoppa med cognac, forellrom & creme fraiche

Huvudrätt

Pescas Tapas tallrik med nykokta havskräftor, färska & rökta räkor och färska blåmusslor, bröd o aioli

Efterrätt

Vit choklad-och blåbärspanacotta med blåbärsglass och karamelliserade hasselnötter

 

Champagneprovning och skaldjursplatå fortsätter våren 2018

Efter mycket lyckade provningar under våren fortsätter Pescadores nu under hösten 2017 och våren 2018, i samarbete med Värdens Vin, champagneprovning med efterföljande skaldjursplatå. En härlig upplevelse för er som värdesätter något utöver det vanliga i Jönköpings restaurang värld. Eventet, som startade under 2016 har blivit en succé med många trevliga och lyckade provningar och fortsatt efterfrågan är stor.

Höstens datum för allmän provning är nu fastlagda till 20/9, 19/10, 22/11, 12/12 , samt för våren 2018 kör vi den 24/1, 21/2, 21/3, 19/4 samt 23/5. Maxantal vid allmän provning är 12 pers.

Vill man boka egen enskild kväll så skall man vara minst 8 personer. Man kan då välja vilken kväll man vill under förutsättning att datumet passar vår sommelier Christian Bävemark.

Pris för champagneprovning inkl skaldjursplatå är 1095 kr per person. Dryck till maten tillkommer.

Vid bokning, så ange gärna en mailadress, så kan vi skicka ut en bekräftelse.

Välkomna att boka!

”After Work” på Pescadores under hösten 2017

Vi på Pescadores får ofta frågan om vi har After Work på fredagar? Lite beror ju detta på hur gemene man/kvinna definierar begreppet AW? Vill man umgås med vänner i trevlig och avslappad miljö med fredagsstämning samt prisvärd mat och dryck? Ja, då tycker jag absolut att Pescadores är en bra mötesplats efter jobbet. Men jag vet också, att många förknippar AW med sänkta priser på mat och dryck under eftermiddag och tidig kväll. Och vi har också under åren provat lite olika varianter på detta med blandat resultat. Framförallt tycker vi det är svårt att dra en tydlig gräns mellan á la carte gäster och AW gäster samt bordsbokning kontra drop in. Vårt grundkoncept, d.v.s. att vi nästan uteslutande jobbar med färska råvaror från hav och sjö, gör det svårt för oss att konkurrera med ”traditionell AW”. Vår styrka är i stället vår mat, vår dryck, vår service och vår miljö.

Vi har således nu bestämt, att vi istället för ”traditionell AW”, kommer att erbjuda våra gäster lite olika och trevliga event vid särskilda tillfällen, kanske inte alla fredagar och ibland kanske även mitt i veckan. Således inget permanent och likformigt AW varje fredag. Däremot törs vi utlova att vi varje fredag, med eller utan event, ger våra gäster en bra upplevelse för kropp och själ. Och vill/törs man, kalla detta AW, ja då är vi också en mkt bra AW aktör. Program för hösten läggs ut undan för undan och våra första event presenteras under augusti. Välkomna!

Ofiltrerad Pilsner Urquell på Pescadores varje vecka samt vår egen Pescadoresöl

Som första krog utanför storstadsområdena serverar vi den färska ofiltrerade ”urpilsnern” , Pilsner Urquell” (betyder från den ursprungliga källan). Produkten kommer med kyltransport direkt från Pilzen i Tjeckien. Pescadores erbjuder nu denna unika produkt varje vecka. Välkomna att njuta av pilsnerns ursprung – världens första!…Kort sagt, världsklass!!

Dessutom, tillsammans med vår granne, Idlewild, som brygger egna lokala och välsmakande  ölsorter, bildar vi en ny unik ”ölrepublik” i Jönköping och i Sverige. Idlewild har just bryggt vårt eget ”Pescadoresöl”, en pale ale, som vi just nu erbjuder på fat.

Välkomna alla ölälskare till ett spännande ölutbud på Tändsticksområdet!

Årets Restaurang 2015

Vi har vunnit Nöjesnytts omröstning som ”Årets Restaurang 2015 i Jönköping”!! OCH, vi måste säga att det var helt överrumplande, men desto mer glädjande. Vi får verkligen ett kvitto på att vi gör något bra, och vi lovar att vi skall försöka leva upp till detta även kommande år.  Stort tack till alla som röstat på oss!  Vi har stans bästa gäster!! Vi ses framöver. Tack från familjen Haglund med personal!

Allergier eller annan intolerans

Ta gärna kontakt med oss på förhand om det är något på menyn som du som gäst inte kan äta, så försöker vi lösa bra alternativ. Eftersom vi är en renodlad fisk-och skaldjursrestaurang så finns per automatik bl.a. ingen kötträtt, men om det är någon i ert sällskap som inte kan äta fisk eller skaldjur så försöker vi lösa ett bra köttalternativ. Detsamma gäller även vegetariskt dito.