HÄNDER PÅ PESCA I HÖST

1 November – Unik svensk skaldjurskväll med de ”svenska Big Four” – svensk hummer, stor burfångad havskräfta, stor jumbokräfta från Vättern samt färska svenska räkor

 

5-9 November (PREL, ännu ej bekräftat, men vi hoppas, får besked imorgon onsdag)

– Öl i världsklass. Återigen erbjuder vi den färska tjeckiska urpilsnern i originaltappning, världens första lager, tankovna (tanköl)

 

22/11 – 21/12 Pescas Julmeny – 4 rätters. Ett uppskattat o trevligt alternativ till de traditionella julborden

 

Mer info finns på www.pescadores.se eller fråga personalen!

UNIK SVENSK SKALDJURSKVÄLL PÅ PESCADORES DEN 1 NOVEMBER

Skaldjuren – ca 1300 kr per person

Vi är stolta över att återigen (efter förra årets succé) få chansen att komponera och erbjuda våra gäster en unik skaldjurstallrik med svensk hummer, stor fin burfångad havskräfta, stor fin signalkräfta (jumbo) från Vättern samt dekorerat med lite färska räkor och tillbehör.

Pris per person är lite beroende på dagspris, men kommer att landa på ca 1300 kr per person (exakt pris fastställs några dagar innan och meddelas här på hemsidan).

Detta unika tillfälle erbjuds endast mot förbeställning och vi vill ha bokning senast den 28 oktober för att i god tid kunna säkerhetsställa den exklusiva råvaran. Vi hoppas att alla verkliga skaldjursälskare nu vill ta chansen!

Förrättserbjudande (valfritt) – löjromstoast – 229 kr

Vi erbjuder också denna kväll, för dom som vill ha något litet extra, även en löjromstoast med rikligt med äkta svensk löjrom från Vänern.

Dryckespaket (valfritt) – 359 kr

Fördrink: 1 glas champagne (Brimoncourt Brut)

Vin till förrätten: 1 glas Castro Valdes (Albarinho, Spanien)

Vin till Skaldjursplatån: 1 glas Chablis (Grossot, Frankrike)

 

OBS! välkommen att boka på tel 036-122001 eller info@pescadores.se

 

Förtydligande: Det är viktigt att påpeka, att denna skaldjursplatå inte skall jämföras med vår ordinarie skaldjurstallrik, som såklart också tillfredsställer skaldjursälskare. Den kombination vi nu erbjuder, törs jag nästan lova, är unik.

Exempelvis kan nämnas att såväl insjökräfta som havskräfta på tallriken är burfångade och av ”jumbostorlek”. För att göra detta fulländat kompletterar vi tallriken med en halv svensk hummer på ca 500 gram. Tallriken dekoreras med färska räkor, bröd och olika skaldjurssåser. Som alla då förstår så blir priset högre än för en ordinarie skaldjurstallrik, men vi vill ändå erbjuda denna möjlighet som en upplevelse utöver det vanliga för dom verkliga skaldjursälskarna i Jönköping med omnejd. Tallriken är verkligen en fröjd för för öga och gom.

BOKA JULMENY PÅ PESCA DEN 22 NOV – 21 DEC

Dags att boka vår uppskattade 4-rätters Julmeny! Serveras mot förbokning!

Vi upprepar förra årets uppskattade meny. Passa på att vara ute i god tid med att boka, och få en trevlig upplevelse tillsammans med vänner och/eller arbetskamrater. Välkomna till Pescadores fräscha alternativ till julbord med trevlig och familjär service i en unik och kulturhistorisk miljö.

JULMENY – 4 rätter – 649 kr

 Förrätt

Pescas egeninlagda sill (lök-och senapssill), kallrökt lax (Sjöarp), ägghalva med räkor, majonäs och dill, Janssons frestelse, Grännaknäcke med västerbottenost, inlagd strömming

Mellanrätt

Varm hummersoppa med cognac, forellrom & creme fraiche

Huvudrätt

Pescas Tapas tallrik med nykokt havskräfta, färska & rökta räkor och färska blåmusslor, bröd o aioli

Efterrätt

Chokladfondant med vaniljglass och ljumma hallon

 

Välkomna att boka på 036-122001 alt info@pescadores.se !

Champagneprovning och skaldjursplatå

Pescadores erbjuder, i samarbete med Värdens Vin, champagneprovning med efterföljande skaldjursplatå. En härlig upplevelse för er som värdesätter något utöver det vanliga i Jönköpings restaurang värld. Eventet, som startade under 2016 har blivit en succé med många trevliga och lyckade provningar och fortsatt efterfrågan är stor.

Vill man boka egen enskild kväll så skall man vara minst 8 personer. Man kan då välja vilken kväll man vill under förutsättning att datumet passar vår sommelier Christian Bävemark.

Pris för champagneprovning inkl skaldjursplatå är 1095 kr per person. Dryck till maten tillkommer.

Vid bokning, så ange en mailadress, så kan vi skicka ut en bekräftelse.

Välkomna att boka!

”After Work” på Pescadores

Vi på Pescadores får ofta frågan om vi har After Work på fredagar? Lite beror ju detta på hur gemene man/kvinna definierar begreppet AW? Vill man umgås med vänner i trevlig och avslappad miljö med fredagsstämning samt prisvärd mat och dryck? Ja, då tycker jag absolut att Pescadores är en bra mötesplats efter jobbet. Men jag vet också, att många förknippar AW med sänkta priser på mat och dryck under eftermiddag och tidig kväll. Och vi har också under åren provat lite olika varianter på detta med blandat resultat. Framförallt tycker vi det är svårt att dra en tydlig gräns mellan á la carte gäster och AW gäster samt bordsbokning kontra drop in. Vårt grundkoncept, d.v.s. att vi nästan uteslutande jobbar med färska råvaror från hav och sjö, gör det svårt för oss att konkurrera med ”traditionell AW”. Vår styrka är i stället vår mat, vår dryck, vår service och vår miljö.

Vi har således nu bestämt, att vi istället för ”traditionell AW”, kommer att erbjuda våra gäster lite olika och trevliga event vid särskilda tillfällen, kanske inte alla fredagar och ibland kanske även mitt i veckan. Således inget permanent och likformigt AW varje fredag. Däremot törs vi utlova att vi varje fredag, med eller utan event, ger våra gäster en bra upplevelse för kropp och själ. Och vill/törs man, kalla detta AW, ja då är vi också en mkt bra AW aktör.  Välkomna!

Allergier eller annan matintolerans

Ta gärna kontakt med oss på förhand om det är något på menyn som du som gäst inte kan äta, så försöker vi lösa bra alternativ. Eftersom vi är en renodlad fisk-och skaldjursrestaurang så finns per automatik bl.a. ingen kötträtt, men om det är någon i ert sällskap som inte kan äta fisk eller skaldjur så försöker vi lösa ett bra köttalternativ. Detsamma gäller även vegetariskt och veganskt dito.