1:a Adventsöppet och Gammeldags Jul på Tändsticksområdet den 2/12

Välkommen till Gammeldags Jul på Tändsticksområdet den 2:a december!..I denna kulturhistoriska miljö återskapar vi ett gammaeldags julmys i ett av Jönköpings äldsta kvarter med marknad, aktiviteter och servering.

Vi på Pescadores välkomnar alla som vi komma in o värma sig och äta och/eller dricka något. Vi håller öppet mellan kl 13 och 19.

Vår meny den 2/12 är något begränsad enligt nedan:

Förrätter

Lilla räkbåten med färska och rökta räkor. Serveras med     169 kr

surdegsbröd och Pescas aioli

Kallrökt lax från Sjöarps rökeri serveras med sparris,brynt   139 kr

smör, parmesancréme och örtkrutonger

Huvudrätter

Fish & Chips á la Pescadores. Lagas från grunden på        169 kr

färsk koljafilé och med vår egen frityrmix spetsad med vårt

goda fatöl Pilsner Urquell. Serveras med aioli

(alternativt remoulad) och friterad klyftpotatis

Jonatans Fiskelycka                                           189 kr

Säsongens fisk-och skaldjurssoppa med färsk fisk och

färska skaldjur. Serveras med surdegsbröd och saffransaioli

Pescas ”caesarsallad”med handskalade räkor, kallrökt lax,     189 kr

krutonger, parmesan och semitorkade tomater

Räktallrik med rikligt av färska och rökta räkor               299 kr

Serveras med surdegsbröd och aioli

Vegetariskt

Ugnsrostade betor, valnötter, getost och honung                   175 kr

Serveras med klyftpotatis och aioli

Efterrätt

Vaniljglass med äppelkompott, kolasås och havrecrunch        79 kr

Kock sökes till Pescadores

PESCADORES VÄXER VIDARE OCH DÄRFÖR BEHÖVER VI FÖRSTÄRKA VÅRT KÖK MED YTTERLIGARE 1-2 KOCKAR.

UTÖVER BRA VILLKOR ERBJUDER VI OCKSÅ EN EN UNIK MÖJLIGHET I JÖNKÖPING TILL PERSONLIG KOMPETENSUTVECKLING INOM NISCHEN FISK OCH SKALDJUR. SOM KOCK I VÅRT KÖK FÅR MAN CHANSEN ATT ARBETA MED FÄRSKA RÅVAROR FRÅN HAV OCH SJÖ OCH VARA MED OM ATT UTVECKLA EN HÅLLBAR, TIDSENLIG OCH UPPSKATTAD PRODUKT.

KOCKUTBILDNING ÄR ÖNSKVÄRD MEN ÄVEN RÄTT ERFARENHET INOM RESTAURANGKÖK KAN KOMPENSERA FORMELL UTBILDNING. VI ERBJUDER ETT MODERNT OCH RYMLIGT KÖK OCH ETT HÄRLIGT TEAM AV ARBETSKAMRATER.

Anställningsform och tjänstgöringsgrad: tillsvidareanställning heltid

Tillträdesdatum: 1 januari eventuellt tidigare enligt överenskommelse

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA HANS HAGLUND (VD) PÅ TEL 0708-150301 ELLER ANDREAS JOHANSSON (KÖKSCHEF) PÅ TEL 073-340 43 32. MAILADRESS: hasse.haglund@telia.com

/Restaurang Pescadores är en fisk-och skaldjursrestaurang som ligger på Tändsticksområdet i Jönköping. Området är på väg att utvecklas till en av stans mest attraktiva platser med restauranger, pubar, bryggerier och butiker.

Den familjeägda restaurangen står för hög kvalitet på råvaror, familjär och god service i trivsam och genuin miljö. Restaurangen har funnits i snart åtta år, och tillhör nu en av Jönköpings populäraste./

 

Återigen, Vår populära 4 rätters julmeny den 23 nov-22 dec

Dags att boka vår uppskattade 4-rätters Julmeny! Serveras mot förbokning den 24 november -22 december.

Vi upprepar förra årets uppskattade meny. Passa på att vara ute i god tid med att boka, och få en trevlig upplevelse tillsammans med vänner och/eller arbetskamrater. Välkomna till Pescadores fräscha alternativ till julbord med bra och familjär service i en unik och kulturhistorisk miljö.

JULMENY – 4 rätter – 599 kr

 Förrätt

Pescas egeninlagda sill (lök-och senapssill), kallrökt lax (Sjöarp), ägghalva med räkor, majonäs och dill, Janssons frestelse, Grännaknäcke med västerbottenost, inlagd strömming

Mellanrätt

Varm hummersoppa med cognac, forellrom & creme fraiche

Huvudrätt

Pescas Tapas tallrik med nykokt havskräfta, färska & rökta räkor och färska blåmusslor, bröd o aioli

Efterrätt

Vit chokladpannacotta med hallon,crunch och glass

Välkomna att boka på 036-122001 alt info@pescadores.se !

Champagneprovning och skaldjursplatå fortsätter hösten 2018

Pescadores fortsätter under  hösten 2018, i samarbete med Värdens Vin, champagneprovning med efterföljande skaldjursplatå. En härlig upplevelse för er som värdesätter något utöver det vanliga i Jönköpings restaurang värld. Eventet, som startade under 2016 har blivit en succé med många trevliga och lyckade provningar och fortsatt efterfrågan är stor.

Datum för hösten 2018 är fastställda till: 22/8, 26/9, 24/10, 21/11, 12/12.  Maxantal vid allmän provning är 12 personer och provningen startar kl 18.00.

Vill man boka egen enskild kväll så skall man vara minst 8 personer. Man kan då välja vilken kväll man vill under förutsättning att datumet passar vår sommelier Christian Bävemark.

Pris för champagneprovning inkl skaldjursplatå är 1095 kr per person. Dryck till maten tillkommer.

Vid bokning, så ange en mailadress, så kan vi skicka ut en bekräftelse.

Välkomna att boka!

”After Work” på Pescadores under hösten 2018

Vi på Pescadores får ofta frågan om vi har After Work på fredagar? Lite beror ju detta på hur gemene man/kvinna definierar begreppet AW? Vill man umgås med vänner i trevlig och avslappad miljö med fredagsstämning samt prisvärd mat och dryck? Ja, då tycker jag absolut att Pescadores är en bra mötesplats efter jobbet. Men jag vet också, att många förknippar AW med sänkta priser på mat och dryck under eftermiddag och tidig kväll. Och vi har också under åren provat lite olika varianter på detta med blandat resultat. Framförallt tycker vi det är svårt att dra en tydlig gräns mellan á la carte gäster och AW gäster samt bordsbokning kontra drop in. Vårt grundkoncept, d.v.s. att vi nästan uteslutande jobbar med färska råvaror från hav och sjö, gör det svårt för oss att konkurrera med ”traditionell AW”. Vår styrka är i stället vår mat, vår dryck, vår service och vår miljö.

Vi har således nu bestämt, att vi istället för ”traditionell AW”, kommer att erbjuda våra gäster lite olika och trevliga event vid särskilda tillfällen, kanske inte alla fredagar och ibland kanske även mitt i veckan. Således inget permanent och likformigt AW varje fredag. Däremot törs vi utlova att vi varje fredag, med eller utan event, ger våra gäster en bra upplevelse för kropp och själ. Och vill/törs man, kalla detta AW, ja då är vi också en mkt bra AW aktör.  Välkomna!

Ofiltrerad Pilsner Urquell på Pescadores varje vecka samt vår egen Pescadoresöl

Som första krog utanför storstadsområdena serverar vi den färska ofiltrerade ”urpilsnern” , Pilsner Urquell” (betyder från den ursprungliga källan). Produkten kommer med kyltransport direkt från Pilzen i Tjeckien. Pescadores erbjuder nu denna unika produkt varje vecka. Välkomna att njuta av pilsnerns ursprung – världens första!…Kort sagt, världsklass!!

Dessutom, tillsammans med vår granne, Idlewild, som brygger egna lokala och välsmakande  ölsorter, bildar vi en ny unik ”ölrepublik” i Jönköping och i Sverige. Idlewild har just bryggt vårt eget ”Pescadoresöl”, en pale ale, som vi just nu erbjuder på fat.

Välkomna alla ölälskare till ett spännande ölutbud på Tändsticksområdet!